Απεργούμε για να ζούμε από τον μισθό μας

Του Γιώργου Μακράκη*

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022. Γενική Πανεργατική Απεργία. 

Δε χρειάζεται να γράψεις μακροσκελή κείμενα ή πολύπλευρες αναλύσεις για την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής σ’ αυτή την Πανελλαδική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ.

Την Τετάρτη απεργούμε γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας με ευθύνη της κυβέρνησης των ολίγων και των συμφερόντων, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων δεν μπορεί, να ανταποκριθεί στις δραματικές αυξήσεις των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ενέργειας. 

Απεργούμε γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να ενισχύσει το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας και αυξάνει τους παχυλούς μισθούς των «golden boys».

Απεργούμε γιατί εδώ και 3,5 χρόνια έχει στηθεί «πάρτι» δισεκατομμυρίων με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς ημετέρους της κυβέρνησης.

Απεργούμε ενάντια στους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη και τις ιδιωτικοποιήσεις νευραλγικών δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Απεργούμε ενάντια στα φαινόμενα Πάτση που πλουτίζουν στις πλάτες μας, ενάντια στις λίστες Πέτσα που επιβάλλουν μονοφωνία στα ΜΜΕ.

Απεργούμε για την ίδια τη δημοκρατία, τη στιγμή που το καθεστώς Μητσοτάκη αποδεικνύεται πως είχε στήσει μηχανισμό υποκλοπών, παρακολουθώντας πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες.

Απεργούμε απέναντι στον αυταρχισμό, ενάντια στον παρασιτισμό και οικογενειοκρατισμό.

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους Μισθούς μας!

Η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, είναι ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

*Γιώργος Μακράκης,

Μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ

Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί